CA

Recull gratis a botiga. Troba la teva botiga més propera i estalvia't el transport.

¡Compra online i recull GRATIS!

La teva botiga: Cerca la teva botiga de recollida

enrere

enrere

Problemes d'humitat a casa?

  • Problemes d'humitat a casa?

Moltes vegades quan arriba l'hivern i encenem la calefacció podem trobar-nos problemes d'humitat a casa. Ens aixequem i les finestres estan enpañadas, o se'ns resseca la gola en dormir, etc. En tot moment, parlem d'humitat per condensació de vapor d'aigua a casa, no per filtracions d'aigua de l'esterior, fuites, etc. Això tindria un altre tipus de solucions.

Com identifiquem la humitat a casa?

- Surten taques negres a les cantonades de parets i sostres.
- La roba fa olor a humitat.
- Es condensa aigua en els vidres de les finestres.
- La pintura de parets i sostres s'escrostona.
- El paper de les parets es desenganxa.


O per contra:
- Notem el nas i gola resseques.
- Tenim problemes respiratoris.
- Les plantes d'interior s'assequen i es moren.

Què podem fer per solucionar-ho?

Per poder solucionar-hem de saber quin és el grau d'humitat de la nostra cases, el millor és posar una estació meteorològica, que ens indicarà els valors d'humitat del nostre habitatge. L'ideal és que es trobi entre 40 - 60%.

Si està per sota de 40%, l'ambient de casa serà ressec i necessitarà un aparell humidificador. Aquest li proporcionarà un ambient fresc i pur, a més pot aromatitzar casa en profunditat incloent essències.

Si està per sobre del 60%, necessitarà algun sistema deshumidificador. Hi ha de diversos tipus: secs/químics o elèctrics.

Depèn de la gravetat del seu cas, li serà més efectiu un sistema o un altre.

Per estàncies petites, habitacions - 20m2, trasters, banys, etc. li podria servir un sistema deshumidificador sec. Col·locant un dispositiu en un lloc estratègic on tingui més senyals d'humitat, la pastilla absorvent condensarà l'aigua present en l'ambient en el dipòsit, i només haurà d'anar buidant quan s'ompli. Al principi la pastilla es consumirà molt ràpid aprox. 1 mes. Però com progesivamente anirà millorant la qualitat de l'aire, els recanvis duraran molt més.

Està comprovat que els sistemes que utilitzen les pastilles absorvents en posició vertical com el Deshumidificador Aero, són més eficaços i actuen molt més ràpid.


En canvi, si necessita deshumidificar espais grans, habitacions de més de 20m2, golfes grans, cases amb buits d'escales oberts, etc.) us recomanem utilitzar un aparell deshumidificador elèctric. Aquests funcionen fent passar l'aire a través d'uns condensadors que separen l'aigua en un dipòsit intern, i retornen l'aire sense humitat a l'estada. Molts són programables, tenen encesa automàtica quan detecten que el nivell d'humitat ha augmentat, n'hi ha amb tub de sortida d'aigua per oblidar-te de buidar el dipòsit, etc. I són molt més efectius quan el problema d'humitat és important, encara que el seu preu també és més elevat.

Recomanacions per millorar la situació:

- Ventilar la casa 5 o 10 minuts al matí.
- A l'hivern, baixar les persianes a la nit per suavitzar el contrast de temperatura de l'interior amb l'exterior i evitar la condensació en finestres.
- No assecar la roba dins de casa.

Consells per a pintar casa teva

Tant la primavera com la tardor, són les estacions ideals per a pintar, ja que no fa ni molt fred ni molta calor. Et donem alguns consells bàsics per si vols animar-te a pintar i és la teva primera vegada.

Veure més Opticonsells…

¡Rep els nostres Opticonsells!

Trucs, tutorials, idees per DIY, decoració…