CA

enrere

enrere

16/06/2025

Gelat cremós i saludable de plàtan i mantega de cacauet

  • Gelat cremós i saludable de plàtan i mantega de cacauet

Quan pensem en gelat, sovint l’associem a un aliment molt processat i poc saludable. Però, i si et digués que pots gaudir d’un gelat casolà, cremós, dolç i sense remordiments? Aquesta recepta és la prova que menjar bo i cuidar el teu cos poden anar perfectament de la mà. Aquest gelat de plàtan i mantega de cacauet és una opció excel·lent per a qui busca alternatives més naturals. No conté sucres afegits, és apte per a persones amb intolerància a la lactosa, a més de ser vegà i sense gluten.

 

Ingredients (per a 2-3 racions generoses)

 

 

  • 3 plàtans madurs

           Com més madurs estiguin, millor. Els que tenen taques fosques a la pell són perfectes perquè són més dolços de forma natural.

  • 2 cullerades de mantega de cacauet natural

    Assegura’t que sigui 100 % cacauet, sense olis afegits, sucres ni sal.

  • Un rajolí de beguda vegetal (civada, ametlla, soja, etc.)

    Opcional. Utilitza’l només si cal ajustar la textura en triturar.

 

Preparació pas a pas

  1. Prepara els plàtans.

    Pela els plàtans i talla’ls a rodanxes. Col·loca-les en un recipient hermètic o en una bossa de congelació i congela-les almenys 4 hores. Idealment, deixa-les tota la nit.
  2.  Tritura els ingredients.

    Un cop congelades les rodanxes, posa-les en un processador d’aliments o batedora potent juntament amb la mantega de cacauet. Tritura fins a obtenir una mescla cremosa i homogènia. Si et costa una mica, afegeix un rajolí de beguda vegetal per facilitar el procés.

  3. Serveix i gaudeix.

    El pots menjar al moment, amb textura tipus gelat suau, o bé guardar-lo al congelador durant 1 o 2 hores perquè agafi una consistència més ferma.

 

Consells i variants

  • Si vols una versió més intensa, afegeix una cullerada de cacau pur en pols a la mescla per fer un gelat de xocolata.
  • Pots incorporar canyella, essència de vainilla, coco ratllat o fins i tot trossets de xocolata negra o nous per sobre en servir.
  • Si utilitzes mantega d’ametlla, anacard o avellana en lloc de cacauet, obtindràs sabors diferents i igualment deliciosos.

Per què és una alternativa saludable?

  • No conté sucres afegits ni edulcorants artificials.
  • Aporta fibra, potassi, greixos saludables i energia de qualitat.
  • És ideal per a infants, persones amb intolerància a la lactosa, celíacs o qui segueixi una dieta vegana.
  • És saciant, fàcil de digerir i no provoca pics bruscos de sucre en sang com els gelats industrials.

La batalla silenciosa: Segellat de finestres i portes

Un corrent d’aire fred que s’escola per sota la porta. Una finestra que “xiula” quan bufa el vent.

Veure més Opticonsells…

¡Rep els nostres Opticonsells!

Trucs, tutorials, idees per DIY, decoració…